Susanne Bagaya, ontwerper en maker van sieraden.

Bijna twintig jaar geleden begon ik met edelsmeden. Dat bleek een schot in de roos, ik ontpopte me al snel als een verwoed sieraadontwerper en maker. Met een atelier aan huis en diverse verkooppunten door het hele land, is mijn sieradenmakerij nog steeds volop in beweging.

Mijn sieraden ontstaan soms door het ‘ontdekken’ van een voor mij nieuw materiaal. Het lamineerapparaat inspireerde mij bijvoorbeeld ooit tot het verwerken van gelamineerde onderdelen in een sieraad.
Ieder sieraad wordt met de hand gemaakt. Ik doe niet aan gieten en zaag ieder onderdeel met de hand uit. Ook het afwerken gebeurt met de hand. Zo is ieder sieraad uniek en met aandacht vervaardigd.

Ik maak veel sieraden met dierfiguren. Vooral mijn broches stellen vaak dieren voor. Sommige van mijn sieraden lopen al jaren goed, zoals de kleine 'kushartjes' aan zijde of aan kogelketting, die ben ik wel eens spontaan op straat tegengekomen!

Voor de collectie ‘Suus & Mella’ werk ik samen met porseleinvormgeefster Marinella Anagnostopoulos. Het leuke van deze samenwerking is dat je met elkaar kunt overleggen en elkaar op nieuwe ideeën kunt brengen, iets waar ik tot voor kort geen ervaring mee had. Wij maken broches, kettingen, ringen en armbanden voorzien van een element van porselein.  

 

 Susanne Bagaya - Sieradenmakerij
Bredestraat-Zuid 50
6674LB Herveld
06-23664522
susannebagaya@gmail.com
www.susannebagaya.nl